Luova ilmapiiri ja tekemisen meininki. Tervetuloa Jamilahteen! 

Autismikirjon erityislinja

Autismikirjon henkilöille 1-2 vuotinen erityislinja

Erityislinjan tavoitteena on kehittää autismikirjon nuorten elämänhallinta-, vuorovaikutus- ja itseilmaisutaitoja, tukea aikuistumista ja itsenäistymiskehitystä sekä auttaa opiskelijaa tutustumaan erilaisiin työ- ja toimintaympäristöihin sekä työtehtäviin. Koulutuksessa lähtökohtana on opiskelijan omien vahvuuksien painottaminen sekä yksilöllisen kasvun ja kehityksen tukeminen. Opetuksessa hyödynnämme luontolähtöisiä opetusmenetelmiä yhteistyössä paikallisten Green Care – toimintaa harjoittavien yritysten kanssa.

Lue lisää

Kieli- ja kansainvälisyyslinja

Haluatko huippuosaajaksi globaalissa maailmassa?

Työnantajat arvostavat monipuolista kielitaitoa, valmiuksia liikkua maailmalla ja toimia osana monikulttuurista työyhteisöä tai tiimiä.
Kieli- ja kansainvälisyyslinjalla voit parantaa vieraiden kielten taitoja ja tutustua eri kulttuureihin ja toimintatapoihin.
Kansainvälisyyden ja monikulttuurisuuden osa-alueita ovat kielitaidon lisäksi ihmisoikeus, tasa-arvo, kulttuurienvälinen ymmärrys, kehitys- ja oikeudenmukaisuuskysymykset sekä kestävä kehitys.
Linjan pääkielenä toimii englanti, jonka lisäksi voi ottaa valinnaisen kielen: venäjä, saksa tai espanja.

Maahanmuuttajille ja ulkosuomalaisille valinnaisena kielenä: suomi toisena kielenä.

Lue lisää

Kirjoittajalinja

Haluatko kehittää kirjallista ilmaisuasi ja kirjoittaa monipuolisesti?

Haaveiletko kirjailijan, toimittajan, opettajan, tiedottajan tai kääntäjän ammatista?

Kirjoittajalinja alkaa taas lukuvuonna 2018-2019! Ilmoittaudu mukaan!

Lue lisää

LogoArt-ohjaajakoulutus

LogoArt-taidetepiaohjaajan koulutus LogoArt on terapiamuoto, jossa yhdistyvät logoterapian ja taideterapian periaatteet ja menetelmät. LogoArt-taideterapiaohjaajan koulutuksessa opiskellaan psykiatri Viktor E. Franklin luoman logoterapian filosofiaa taideterapian tekniikkaan yhdistettynä.

LogoArt on brasilialais-suomalaisen Marianne da Silva Pradon kehittämä taideterapian muoto. LogoArtissa yhdistyvät Viktor E. Franklin logoterapia ja Margaret Hauschkan taideterapia. LogoArtin tavoitteena ei ole esittävä taide, vaan taiteen avulla saavutettava tasapainoinen olotila ja oma hyvinvointi. Maalaaminen on prosessi, jonka avulla on mahdollista saada kosketus sisimpäänsä sekä edistää omaa kasvuaan ja luovuuttaan. Maalaamalla voidaan työstää myös henkilökohtaisia asioita ja ongelmia. LogoArt on matka itseen, se voimaannuttaa ja vapauttaa luovuutta.

LogoArtin käsitys ihmisestä ja ihmisenä olemisesta on lohdullinen ja elämänmyönteinen samoin kuin se on logoterapiankin mukaan. Ihminen on fyysinen, psyykkissosiaalinen ja henkinen kokonaisuus. Toivon terapiaksikin nimetty logoterapia on ajassamme entistä ajankohtaisempi itsehoidon ja mielen hyvinvoinnin suuntaus. Elämänmyönteisenä maailmankatsomuksena ja elämänfilosofiana siitä on apua erilaisissa elämänvaiheissa ja -tilanteissa, kriiseissä ja kohtaloniskuissa, elämän tarkoituspohdinnoissa sekä ihmisenä kasvun ja ammatillisen kehittymisen prosesseissa.


Koulutus alkaa 11-13. elokuuta 2017 kolmen päivän jaksolla Ihmiskuva ja elämänkaari
Kouluttajina Marianne da Silva Prado ja Irmeli Lehtioksa

Koulutusohjelman rakenne ja sisältö
I Ihmiskuva ja elämänkaari  11.-13.8.2017
II ja III Logoterapiaan painottuvat lyhytjaksot 14.-15. 10.2017 ja 25.-26.11.2017
IV Temperamentit 19-23.2.2018
V ja VI Lyhytjaksot 7-8.4.2018 ja 19.-20.5.2018
VII Rytmit ja Elementit (viikko ma-pe)
VIII ja IX Lyhytjaksot
X Sairaudet (ma-pe)
XI-XII Lyhytjaksot
XIII Henkinen hyvinvointi (ma-pe)
XIV ja XV Lyhytjaksot
XVI Lopputyöseminaari

Lue lisää

Runolinja

Jamilahden kansanopiston Runolinjalla tutustutaan monipuolisesti nykyrunouden kerrostumiin. Kokovuotisella linjalla keskitytään runojen kirjoittamiseen mutta tutustutaan myös runouden teoriaan sekä jo julkaistuun runouteen. Runouden lajeihin, kuten proosa- ja lavarunouteen sekä visuaaliseen runouteen, tutustutaan näihin lajeihin niihin perehtyneiden opettajien johdalla. Runolinja pyrkii tutustuttamaan opiskelijat nykyrunouteen vivahteikkaasti ja innostavasti. Lopputyönä kirjoitetaan runokokoelma.

Lue lisää

Suomea maahanmuuttajille

MAKSUTTOMAT SUOMEN KIELEN KURSSIT 28.08.2017-31.05.2018, 35 viikkoa

Kenelle?
Jamilahden kansanopisto järjestää maksuttomia suomen kielen peruskursseja maahanmuuttajille. Ensisijaisesti kurssit on tarkoitettu kotoutumislain piirissä oleville opiskelijoille.

-    Perustason kurssi:
lähtötaso 0 – tavoitetaso A1.2
25h/vk, lähiopetusta ma-to klo 9.30-14, pe etäpäivä
-    Perustason jatkokurssi:
lähtötaso A1.2 – A2.2
25h/vk, lähiopetusta ma-to klo 9.30-14, pe etäpäivä
-    Keskitason kurssi:
lähtötaso A2.2 – tavoitetaso B1.2/B2.1
25h/vk, lähiopetusta ma-to klo 9.30-14, pe etäpäivä

-Mikäli ylempien tasojen kurssi B2.-tai C.1 toteutuu, kurssi on kaikille maksullinen 45€/vk.

Miten kurssille haetaan?
Kurssille haetaan ilmoittautumalla tasotestiin.
Ilmoittautumiset ja kyselyt toimistolle puh. 0400 318 456 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Vastaavalle opettajalle puh. 044-362 3655Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jamilahti sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella 2,5 km Haminan keskustasta. Ajomatka Helsingistä on n. 1,5 tuntia.

 

Jamilahti

Uudistuneet sisällöt, ammattitaitoiset opettajat ja tekemisen meininkiä. Kaikki edellytykset viettää ainutlaatuinen vuosi ja omaksua tulevaisuuden tietotaitoa.

Tutustu tarjontaamme ja laita hakemus, kutsumme sinut haastatteluun

Toimisto

Jamilahden kansanopisto
Tikkupolku 1, 49460 Hamina
0400 318 456
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jamilahti muualla verkossa