Luova ilmapiiri ja tekemisen meininki. Tervetuloa Jamilahteen! 

Opintojen rahoitus

Kun opiskelet kansanopistossa koko lukuvuoden mittaisella linjalla, sinun on mahdollista saada opintoihisi valtion opintotukea (opintolainan valtiontakaus, opintorahan perusosa + asumislisä). Kansanopistossa saat saman opintotuen kuin toisen asteen koulutuksessa, eivätkä käyttämäsi opintotukikuukaudet vähennä myöhempiä opintotukikuukausia ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.
Opintorahan suuruuteen vaikuttaa esimerkiksi ikäsi, asumismuotosi, omat tai vanhempiesi tulot tukikuukausien aikana.

Opintoraha

Opintoraha on 100 -249,21 euroa riippuen iästä ja asumismuodosta. 20 vuotta täyttäneellä opintorahan suuruus opistolla asuvalle on 249,21 €/kk ja asumislisän osuus on 88,87 €/kk. Alle 20-vuotiaan opintorahan suuruuteen voi vaikuttaa vanhempien tulot.
Opintoraha on veronalaista tuloa. Kelan sivulta löytyy tarkemmat tiedot opintorahan määräytymisestä (kansanopistojen linjat kuuluvat 2. asteen koulutuksiin). http://www.kela.fi

Ensikertalaiskiintiö ei kulu
Yliopistot ja ammattikorkeakoulut suosivat valinnoissaan ensikertaisia hakijoita. Jos et tiedä mitä tarkalleen haluaisit opiskella tai jos et päässyt tällä kertaa opiskelemaan haluamasi alaa, kansanopistossa voit valmistautua sinua kiinnostavan opiskelualan pääsykokeisiin menettämättä ensikertalaisen hakijan asemaasi.

Asumislisä

Kansanopiston maksullisella linjalla opiskelevan, oppilaitoksen asuntolassa asuvan opiskelijan asumislisän määrä on 88,87 euroa kuukaudessa.

Opintolaina

Opintorahan lisäksi on mahdollista saada myös valtion takaamaa opintolainaa.

Tietoa opintotuki asioista löydät sivuilta www.kela.fi kohdasta "opiskelijat"
Opiskelijaksi hyväksymisen jälkeen tarvitset opintotukihakemukseen opiston leiman ja allekirjoituksen, joten lähetä hakemus välittömästi opistolle niin postitamme sen edelleen Kelaan.

 

Jamilahti

Uudistuneet sisällöt, ammattitaitoiset opettajat ja tekemisen meininkiä. Kaikki edellytykset viettää ainutlaatuinen vuosi ja omaksua tulevaisuuden tietotaitoa.

Tutustu tarjontaamme ja laita hakemus, kutsumme sinut haastatteluun

Toimisto

Jamilahden kansanopisto
Tikkupolku 1, 49460 Hamina
0400 318 456
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jamilahti muualla verkossa

Toukokuun 25. päivästä alkaen henkilötietojen käsittelyä ohjaa koko EU-aluetta koskeva yleinen tietosuoja-asetus. Siksi haluamme muistuttaa asiakkaitamme tietojen turvallisen ja luotettavan käsittelyn merkityksestä. Lue Tietosuojaseloste